Zeetong met tomatenboter

Een recept gecreëerd door foodie Jelle Beeckman.

Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
2 personen

Recept

Ingrediënten

  • 2 zeetongen
  • 150 g gezouten boter
  • Klein scheutje olijfolie
  • Bloem
  • Peper en zout
  • 2 sinaasappels
  • 50 ml passata
  • 1 teen look
  • 75 g zongedroogde tomaten
  • 20 g basilicum
  • 100 g rucola
  • Frietjes

Instructies

  1. Kruid de vis met peper en zout, wentel door de bloem. 
  2. Smelt de boter, voeg een beetje olie toe zodat de boter niet verbandt, en bak de vis goudbruin voor ongeveer 3 min aan elke kant.
  3. Snijd de partjes uit de sinaasappel. 
  4. Bak de frietjes.
  5. Haal de vis uit de pan. Voeg de look, passata en zongedroogde tomaten toe en zet nog 30 seconden op het vuur. Overgiet de vis er mee. 
  6. Werk af met de sinaasappel en basilicum.