Varkenswangen met groene peperjus

Bierpairing
Brugse Zot Dubbel
Bereidingstijd
2 uur
Ingrediënten
4 personen

Recept

Ingrediënten

  • 1 kg varkenswangen 
  • Bloem 
  • 2 flesjes Brugse Zot Dubbel
  • 500 gr runderbouillon 
  • 500 gr room 
  • 1 courgette
  • 1 bot jonge wortel 
  • 4 aardappelen 
  • Handvol Santa Maria Groene Peperbollen 

Instructies

  1. Kleur de varkenswangen aan in boter in een stoofpot.
  2. Kruid met peper en zout, bestrooi met bloem en laat kleuren.
  3. Blus af met het bier en laat zachtjes inkoken.
  4. Voeg er de bouillon en room aan toe samen met de peperbollen.
  5. Laat zachtjes koken tot de varkenswangen bijna gaar zijn.
  6. Schil de wortelen en snijd in fijne blokjes samen met de courgette.
  7. Voeg toe aan de varkenswangen en laat het in de saus gaarkoken.
  8. Schil de aardappelen en snijd in hele fijne julienne.
  9. Frituur ze op 175 graden en kruid met zout.
  10. Serveer de stro-aardappel op het stoofpotje.

Een smakelijke samenwerking met Santa Maria Belgium.