Varkenswangen met groene peperjus
Bierpairing
Brugse Zot Dubbel
Bereidingstijd
2 uur
Ingrediënten
4 personen
Recept
Ingrediënten
- 1 kg varkenswangen
- Bloem
- 2 flesjes Brugse Zot Dubbel
- 500 gr runderbouillon
- 500 gr room
- 1 courgette
- 1 bot jonge wortel
- 4 aardappelen
- Handvol Santa Maria Groene Peperbollen
Instructies
- Kleur de varkenswangen aan in boter in een stoofpot.
- Kruid met peper en zout, bestrooi met bloem en laat kleuren.
- Blus af met het bier en laat zachtjes inkoken.
- Voeg er de bouillon en room aan toe samen met de peperbollen.
- Laat zachtjes koken tot de varkenswangen bijna gaar zijn.
- Schil de wortelen en snijd in fijne blokjes samen met de courgette.
- Voeg toe aan de varkenswangen en laat het in de saus gaarkoken.
- Schil de aardappelen en snijd in hele fijne julienne.
- Frituur ze op 175 graden en kruid met zout.
- Serveer de stro-aardappel op het stoofpotje.
Een smakelijke samenwerking met Santa Maria Belgium.