Stoofpotje van Noordzeevis

Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediënten
4 personen

Recept

Ingrediënten

  • 1 stuk verse zalm
  • 1 stuk kabeljauw
  • 500 gr mosselen
  • 12 coquilles
  • 1 l vissoep
  • 1 venkel
  • 1 ui 
  • 4 tomaten
  • 200 gr room
  • 1 flesje Brugse Zot 
  • Chipotle kruiden

Instructies

  1. Snijd de ui, tomaten en venkel in fijne blokjes.
  2. Stoof aan in een klontje boter.
  3. Blus met het bier.
  4. Voeg er de vissoep en de room aan toe.
  5. Laat zachtjes koken en voeg er de diverse soorten vis toe.
  6. Kruid bij met peper en zout en de chipotle kruiden.
  7. Voeg er de mosselen aan toe.
  8. Bak de coquilles in olie en kruid met peper en zout.
  9. Voeg toe en laat nog enkele minuten zachtjes pruttelen.

Een smakelijke samenwerking met Santa Maria Belgium.