Zeebaars met fregola en sabayon

Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
40 minuten
Ingrediënten
4 personen

Recept

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets 
  • 500 gr fregola 
  • 4 eierdooiers
  • 1 flesje Brugse Zot Blond 
  • 50 gr boter 
  • Olijfolie
  • Santa Maria Chili explosion 

Instructies

  1. Kook de fregola gaar in kokend gezouten water.
  2. Bak de zeebaarsfilets in olie en kruid met peper en zout.
  3. Doe de eierdooiers in een steelpan en voeg er het flesje bier aan toe.
  4. Zet op een zacht vuurtje en klop het op tot je een mooie luchtige sabayon krijgt.
  5. Voeg er de boter in stukjes aan toe en breng op smaak met de chili explosion. Kruid eventueel wat bij met zout.
  6. Serveer op een bord.

Een smakelijke samenwerking met Santa Maria Belgium.