Tempura van scampi met seizoensgroenten

Recept gecreëerd door Helen van Helen Kookt.

Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediënten
4 personen

Recept

Ingrediënten

•    12 scampi's, gepeld en ontdarmd
•    1 grote wortel of 2 kleintjes 
•    1 pastinaak
•    1/2 broccoli 
•    100 g bloem
•    50 g maiszetmeel (maïzena)
•    1 ei
•    1/2 Brugse Zot Blond
•    Peper en zout 
•    Sojasaus, afwerking

Instructies

1. Snij de wortel en pastinaak in fijne reepjes. Snij de broccoli in kleine roosjes. 
2. Meng de bloem met de helft van het maiszetmeel in een grote kom. Plaats het resterende maiszetmeel in een aparte, kleinere kom. Klop in een derde kom het ei los en voeg hier een half flesje Brugse Zot Blond aan toe.
3. Doe het natte beslag voorzicht in de grote kom met de bloem en maiszetmeel. Gebruik een garde of eetstokjes om het beslag gedurende een minuutje te mengen. Er mogen nog wat klonters in het beslag zitten.
4. 
Verhit een bodem olie op 180°C in een diepe pan of frietketel.
5. 
Haal de scampi's en de groenten door de kom met maiszetmeel, tot deze met een dun laagje bedekt zijn.
6. 
Laat de groenten en de scampi's in de olie zakken en frituur ze licht- tot goudbruin.
7. 
Laat uitlekken op een beetje keukenpapier en serveer met sojasaus, én uiteraard een heerlijk glaasje Brugse Zot Blond.