Sabayon van
Brugse Zot en dragon
Recept gecreëerd door Manon Macaron.
Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
4 personen
Recept
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 5 eierdopjes suiker
- 9 eierdopjes Brugse Zot Blond
- Snuifje zout
- Handvol verse dragon
- 1 kl roze gedroogde peperkorrels
Instructies
- Doe de eidooiers in een steelpannetje (gebruik bij voorkeur een steelpan met dikke bodem). Voeg de suiker en de Brugse Zot Blond toe.
- Klop alles even los met een garde en zet dan op een zacht vuurtje. Klop telkens 8-jes met de garde tot je een mooie luchtige sabayon krijgt.
- Voeg het snuifje zout toe, hak de dragon fijn en meng onder de sabayon.
- Lepel de sabayon in de glaasjes en werk af met een extra takje dragon en wat verkruimelde roze peperkorrels.