Mosseltjes
met Brugse Zot
Mosseltjes met vadouvan en Brugse Zot Blond.
Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten
4 personen
Recept
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 preiwitten
- 1 flesje Brugse Zot Blond
- Handvol verse bladpeterselie
- Enkele takjes verse dille
- 2 kl vadouvan (Frans-Indische currymengeling, kun je ook vervangen door currypoeder)
- 2 el boter
- 2 el olijfolie
- Zout
Instructies
- Spoel de mosselen in koud gezouten water en maak ze schoon.
- Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen.
- Neem een stoofpot en doe hier wat olijfolie in. Voeg de fijngesnipperde knoflook, ui en prei toe en laat even stoven.
- Voeg dan de mosselen toe. Voeg de Brugse Zot Blond, de boter en de vadouvankruiden toe en meng alles even om. Laat stoven tot de mosselen open zijn. Hak de bladpeterselie fijn.
- Schep de mosselen op de borden en schep er de saus over. Strooi er de fijngehakte bladpeterselie over en werk af met wat verse dille.